• 1502
    Bronzový Pohár akademie v Mostě

    Bronzový Pohár akademie v Mostě

    Jen týden po republikovém mistrovství se konal turnaj dospělých kategorie B na kurtech mostecké akademie. Za Králův Dvůr odjeli reprezentovat Jarda Holeček, Jirka Stehlík, Katka Karlíková a Lucka Krejčová. Jako tradičně, turnaj začal mixem. Jarda s Katkou spolu nastoupili vůbec poprvé k soutěžnímu zápasu a hned první kolo bylo pro ně úspěšné. Ve dvou setech v něm porazili pár Klimeš/Skrčená. Do druhého kola jim los přisoudil pozdější vítěze celé soutěže Lukáse Holuba s Ivou Zychovou. Ty alespoň potrápili 21:23 a 18:21. Náš druhý pár Lucka s Jirkou podlehl již v prvním kole sourozencům Myšákovým. Ani ve třetím setu nedokázali zvrátit nepříznivý vývoj zápasu a skončili tak už v úvodním kole.

    Do dvouhry mužů vlétl Jarda Holeček, když v prvním kole jasně porazil Jana Bartelsen z Německa. Ve druhém kole si po shodném výsledku 21:10 a 21:11 poradil i s Adamem Nesvedou. První komplikace přišly až v osmifinále proti Vaškovi Bláhovi, kdy Jarda nedokázal diktovat hru i ve druhém setu a muselo se rozhodovat až v sadě třetí. Tu lépe zvládl Jarda a postoupil tak do čtvrfinále, kde ho čekala domácí hvězda, pozdější finalista, Bedřich Valenta. Valenta strávil posledních šest měsíců tvrdým tréninkem v Asii, Jarda ale nastoupil bez respektu a v boji o medaili podlehl až ve třech setech po výsledku 21:17, 19:21 a 21:12.

    V prvním kole singlu žen se Lucka utkala s mladou svěřenkyní Petra Koukala staršího, Janou Adámkovou. Chytrou hrou a změnami rytmu si s ní poradila celkem jasně a postoupila po výsledku 21:16 a 21:13. Ve druhém kole jí soupeřkou byla domácí Lucie Paurová. Přemohla jí podobnou taktikou jako Janu. Variace podání, střídání útočného a trpělivého stylu hry dělalo soupeřkám problémy a Lucka zvítězila ve dvou setech i v tomto utkání. Ve čtvrfinále jí čekala dalši domácí hráčka Jana Panochová. S tou měla Lucka doposud nepříznivou bilanci 0:3 na zápasy. První dva sety měly velmi podobný průběh, avšak s rozdílným koncem. Lucka vždy v první polovině setu vedla rozdílem 5 bodů, Jana jí však vždy dokázala dotáhnout a rozhodovalo se v koncovce. První set si připsala Lucka poměrem 21:18, ten druhý naopak hráčka Mostu. Ve třetí, rozhodující sadě Lucka vedla už 14:9, ani tenhle náskok nebyl dostačující. Sada se rozhodovala až v nastavení, kde své nervy lépe ukočírovala naše hráčka a po výsledku 23:21 se mohla radovat z postupu do nedělního semifinále. V neděli ráno se v mostecké hale rozehráli boje o medaile. Lucka v semifinále singlu vyzvala Míšu Zelinkovou. Výměny byly dlouhé, žádná z nich již neměla tolik sil po sobotě, aby výměnu ukončila smečí. Rozhodly tak nevynucené chyby, více se jich dopustila Lucka a získala jen bronzovou medaili po výsledku 14:21 a 10:21.

    Turnaje se účastnilo přes 80 hráčů, a tak po dlouhých singlových zápasech se debly rozehrávaly až ve večerních hodinách, posledni sobotní zápas dokonce končil až v půl desáté. Jirka Stehlík a Jarda Holeček si také odbyli společnou premiéru. V prvním kole porazili libereckou dvojici Klimeš/Leder ve dvou setech. Přísný los jim ale vzápětí přisoudil pár číslo jedna Holub/Hubáček. Obě dvojice se nervaly jen mezi sebou, ale i se zvláštními světelnými podmínkami. Tento boj nakonec lépe zvlládli hradečtí a postoupili přes naše kluky po setech 12:21, 21:15 a 21:17. A konečně poslední disciplínou byla čtyřhra žen. Naši jedinou zástupkyní byla opět Lucka Krejčová a parťačku jí dělala liberecká Jana Slatinská. Los je nasadil do velmi příznivé časti pavouka, a tak holky zvládly obě svá sobotní utkání ve dvou setech. Nejdříve porazily Janošovou a Srbovou z Kladna, pak Adélu Zimmerovou a Terku Holečkovou z pražského Radotínu, které v letošní sezoně nastoupily dokonce k utkáním v extralize. Dvě výhry jim stačily na postup do dalšiho nedělního semifinále. K tomu Jana s Luckou nastoupily proti Míše Zelinkové a Ivě Zychové. Každá výměna byla učebnicovým příkladem dámské čtyřhry, maratónsky dlouhé výměny lépe sedly soupeřkám a Jana s Luckou si jako svou první společnou medaili připisují bronz z poháru mostecké akademie.

    Doufejme, že v dalších turnajích se podaří medaili získat i v dalších disciplínách. K dalším zápasům nastoupí naši hráči již za dva týdny, kdy je na pořadu další kolo II.ligy.

    Smíšená čtyřhra:
    Holeček – Karlíková 9.-16.místo
    Stehlík – Krejčová 17.-32.místo

    Dvouhra mužů:
    Holeček 5.-8.místo

    Dvouhra žen:
    Krejčová Lucie 3.-4.místo

    Čtyřhra mužů:
    Stehlík – Holeček 9.-16.místo

    Čtyřhra žen:
    Krejčová – Slatinská (Liberec Vesec) 3.-4.místo