• 1401
    Memoriál Standy Krauze 2016

    Memoriál Standy Krauze 2016

    První turnaj GP A kategorie dospělých v novém roce se konal jako každý rok až v dalekém Českém Těšíně. Za náš oddíl se na něj vypravila stálá trojice ve složení Martina Vacková, Lucka Krejčová a Jirka Stehlík. Do smíšené čtyřhry nastupuje nejprve Martina Vacková, tentokrát po boku plzeňského Přemka Voráče. V prvním kole přehrávají pár Šárec/Phamová poměrem 21:9 a 21:19. V kole druhém na ně čeká nepříjemný pár Drančák/Fuchsová, tomu bohužel podléhají po setech 7:21 a 14:21. Naším druhým párem v soutěži je Jirka Stehlík s Luckou Krejčovou, ti se hned v prvním kole utkali s párem Holub/Koukalová a cesta turnajem pro ně skončila hned po úvodním zápase, který prohráli ve dvou setech 8:21 a 13:21.

    Do dvouhry žen nastupuje Martina v roli nasazené dvojky a ani los ji nepřisoudil utkání s Kamilou Augustyn – polskou olympioničkou, dříve než do semifinále. Do toho se také Martina po skvělých výkonech bez ztráty setu dostala a až v něm Polce podlehla 5:21 a 14:21. Z Těšína si tak Martina veze bronz. Lucka Krejčová nastoupila proti Petře Hofmanové z Dobrušky, ani tento úvodní zápas nezvládla a skončila po prvním zápase.

    Do čtyřhry žen za nás opět nastoupily páry dva. Nejprve Martina Vacková s Eliškou Maixnerovou z pražské Astry a Lucka Krejčová s Anežkou Nováčkovou z plzeňského USK. Martina s Eliškou své úvodní kolo proti Grenčíkové a Nejedlové zvládly a postoupily do druhého kola po setech 21:13 a 21:7. Lucka s Anežkou si odbyly svou turnajovou premiéru a hned proti páru Tomalová/Budzelová , ten byl nad jejich síly a do dalšího kola tak postoupila děvčata z Klimkovic. V dalším kole se proti nim postavily právě Martina s Eliškou.  Po vyrovnaném a bojovném zápase si ale náš další skalp připsala Tomalová s Budzelovou a mohly se radovat z výhry 19:21, 21:18 a 21:19.

    Poslední disciplínou s naším zastoupením byl debl mužů. Jirka nastoupil opět se svým parťákem Radimem Dvořákem z FSpS MU Brno. V prvním zápase nastoupili proti domácímu páru
    Mendrek W./Šárec, který měl v zádech bouřlivou podporu domácích diváků. Bohužel ani jim se nepodařilo přes své úvodní soupeře přejít a po utrápeném výkonu prohráli ve třech setech 15:21, 21:19 a 17:21.

    Jediným úspěchem z Těšína je tak medaile Martiny Vackové z dvouhry žen. Tento výkon ji zajistil opět posun na 2.místo republikového žebříčku!!!