• 1611
    Celostátní turnaj dospělých – Memoriál Ing. Holobradého

    Celostátní turnaj dospělých – Memoriál Ing. Holobradého

    Jiří Stehlík, Lucie Krejčová a Martina Vacková se tento víkend zúčastnilidalšího celostátního turnaje dospělých kategorie A – Memoriálu Ing. Holobradého v Praze Vinoři. V koncovkách zápasů nám štěstí nepřálo. Nejvíce se dařilo ve čtyřhře žen.

    Ve smíšené čtyřhře prošli první kolo Jirka s Lucií bez větších problémů přes pár Krajča/Ondrášková. Ve druhém kole na ně čekaly nasazené dvojky turnaje- plzeňský pár Jiří Louda a Lucie Kolářová. Zápas byl nakonec veliké drama, Jirka s Lucií hráli velice dobře a o výsledku zápasu rozhodla až koncovka třetího setu. Štěstí se ale nakonec přiklonilo za stavu 25:23 na stranu soupeře.

    Martina s Reném byli nasazeni mezi 8 nejlepších párů turnaje, a tak měli první kolo volné. Druhým kolem prošli bez větších problémů po vítězství nad párem Ondřej Král/Martina Fartágová. Oříšek na ně čekal až ve třetím kole o postup do semifinále, kde se měli utkat s párem Šelong/Šikalová.  Pár, který vyhrál poslední dva republikové turnaje kategorie “B”. První set byl jasně v režii Vojty a Denisy, ve druhém setu ale Martina a René změnili taktiku a vyhráli poměrem 21:8. Třetí rozhodující set byl vyrovnaný, ale na straně soupeřů bylo nakonec méně chyb.

    Ve dvouhře žen se našim zástupkyním tentokrát nedařilo vůbec. Lucie prohrála v prvním kole s Janou Panochovou (Most) a Martinu ve druhém kole překvapila bývalá juniorská reprezentantka a nyní více oštěpařka než badmintonistka Kateřina Hejdrychová, která má nejenom v rukách, ale jak se ukázalo i  v nohách, dynamit. Martina nenašla recept na tuto hráčku a navíc se jí také nepodařil závěr třetího setu, který prohrála 21:19.

    V mužské čtyřhře byl los na Jiřího a Radima Dvořáka opět krutý. Hned v prvním kole na ně čekal silný slovenský pár Vachálek/Haring. O zápasu, jak jinak, rozhodl až třetí set. Jirka s Radimem hráli velice dobře, ale k výhře to ale nestačilo.

    Medaile se náš oddíl dočkal až ve čtyřhře žen. První dvě kola Lucie a Martina vyhrály. V nedělním semifinále na ně  čekal mladý a nadějný pár Lajdová/Šikalová. V prvním setu Martina a Lucie nedokázaly reagovat na rychlý útok soupeřek. Druhý set byl již vyrovnaný, do stavu 17:15 měly dokonce navrch Martina a Lucie. Drobné taktické  chyby a malá sehranost nakonec byla stopkou pro další boje. Druhý set skončil  21:19 ve prospěch páru Šikalová/Lajdová. Tím skončil i turnaj pro naše hráče.

     

    Celkově si tedy odvážíme alespoň jednu bronzovou medaili. Doufáme, že příště se štěstí obrátí na naší stranu a všechny koncovky budou hrát v náš prospěch.